Fodboldbold der rammer en tør plet

Fodboldbold der rammer en tør plet

Henning Jensen var en af de største fodboldstjerner, som Danmark har haft. Han spillede for en række af verdens største fodboldklubber, og han vandt mesterskaber i store fodboldlande som Tyskland, Spanien og Holland. Men Henning Jensen var en stjerne lige før den store og succesfulde 80’er generation af danske fodboldstjerner brød igennem. Så han er lidt mindre kendt i offentligheden end Allan Simonsen, Morten Olsen, Preben Elkjær, Frank Arnesen og Søren Lerby. Historien om forboldtalentet fra Nørresundby er ikke så fortalt. Derfor har den nye bog Henning Jensen Helt i hvidt helt sikkert sin berettigelse. Derfor har JuicyNet.dk også læst den.

Af Kenneth Møller Kristensen

Det er jo let at være bagklog, men bogen skulle nok have været skrevet inden Henning Jensen døde. For den er langt hen af vejen baseret på andre kilder. Det kan ikke være anderledes nu. Der er stadig masser af guf for fodboldfans i Henning Jensen Helt i hvidt. Der er nogle virkelig spændende fortællinger om hvordan Jensens klubskifter fandt sted. Du bliver som læser virkelig bevist om hvor god en fodboldspiller Henning Jensen var, om hvor unik en historie han har, om hvordan fodboldverden var anderledes i 1970’erne, og om hvordan Danmark var anderledes i 1970’erne. Der er interessant at blive mindet om at Hennig Jensen mistede alle sine penge, da virksomheden Hummel krakelerede i 1992 og fantastisk at læse at han som barn gik til dans, hvilket nok havde indflydelse på hans fodboldsspil. Generelt er der rigtig mange sjove historier og vinkler i bogen, som du som fodboldfan bliver klogere af at læse. Bogen har ramt en tør plet, som ikke er dækket andre steder.

Denne anmelder blev ved gennemlæsningen lidt irriteret over at der nogen gange er blevet skrevet i nutid, om noget, der er sket for 50 år siden. Og over at der nogen gange bliver fortalt i jeg-form fra forfatterne. Men det skal ikke ødelægge budskabet om, at det er en fodboldbog, der skulle skrives og nu giver adgang til historisk vigtig viden om en af de største danske fodboldspillere, der har eksisteret.

Tre Appelsiner fra JuicyNet.dk.

Henning Jensen Helt i hvidt er udkommet den 23. oktober på Turbine. Den er på 179 sider. Vejledende udsalgspris er kr. 299.95

Share