Halloween i Tivoli åbner torsdag 10. oktober med rekordmange græskar

Halloween i Tivoli åbner torsdag 10. oktober med rekordmange græskar

Halloween i Tivoli åbner torsdag den 10. oktober.  Uanset om man er til skræmmende gys eller til hyggelige stunder og stemningsfuld efterårsscenografi, er der godt nyt. Snart indtages Tivoli af hekse, rekordmange græskar, nye lys-installationer, DM i Kæmpegræskar, pop-up-restaurant, dobbelt op på scary houses samt nye halloweenscenografier. Halloweensæsonen kan for 19. gang i streg opleves i Tivoli fra den 10. oktober til og med den 3. november, med gang i alle Tivolis kendte forlystelser.

På 18 dage forvandles Tivolis nuværende sensommerudseende til efterårets farver for at bliver klar til Halloweensæsonen. Halloween er blandt Københavns store efterårstraditioner, som både danskere og turister samles om. Højtiden har for længst sat sit præg på resten af Danmark, hvor det er blevet almindeligt at se græskar pynte foran mange hjem. I år slår Tivoli også rekord med hele 22.100 græskar i alle størrelser fordelt i forlystelseshaven.

Gys i Det Hjemsøgte og Villa Vendetta 
Tivolis prisbelønnede scaryhouse, Villa Vendetta, er klar til at skræmme livet af både store børn og teenagere med sin hyggelige, uhyggelige charme. Denne Halloween er der tilføjet endnu flere skrækindjagende overraskelser, så de mest hårdføre gæster kan få kuldegysninger på den 150 meter lange tur gennem 12 rum fyldt med uhygge fordelt på 800 mørke kvadratmeter.

Under den 110 år gamle Rutschebane lurer en lidt mere rå rædsel i Skærsilden, hvor “Det Hjemsøgte” har fået adresse. Her bliver gæsterne konfronteret med en uhyggelig operationsstue fra et hospital for mislykkede forsøg—en lidt mere gysende oplevelse, hvor de ildevarslende beboere kommer meget tæt på besøgende med hang til gys. Det Hjemsøgte er ekstraordinært åben under Halloween i Tivoli. Børn under 12 år har ikke adgang. Gæsterne er sikre på gys undervejs, og samtidig får de et forløsende grin efterfølgende, når de ser foto fra turen.

Ny lys-installation
I år får gæsterne bl.a. fornøjelsen af en helt ny lysinstallation i De hængende Haver, hvor hundredvis af lysende ildfluer svæver over græsset og bidrager til en fortryllende efterårsoplevelse. Tivolis lysdesigner Jesper Kongshaug blev i forbindelse med en lysfestival i Lyon i Frankrig så fascineret af disse funklende ildfluer, at han slog til med det samme, så gæsterne i Tivoli som de første i Danmark får den særlige lysoplevelse. I år slår Tivoli også rekord med hele 22.100 græskar i alle størrelser fordelt i forlystelseshaven.

Heksene flytter ind
Gæster til Halloween i Tivoli vil også blive mødt af drillesyge hekse, der er klar til at underholde barnlige sjæle. Ved Det store Springvand kan man udforske en 180 meter lang labyrint, som snor sig og fører til et mystisk heksetårn. Og for de lidt yngre gæster, der søger en ekstra dosis hyggelig uhygge, er den hjemsøgte gravplads ved Koncertsalen et must-see på ruten. 

Udsigt til ny rekord: Danmarks største kæmpegræskar kåres 12. oktober 
Lørdag den 12. oktober kl. 11:30 afholdes DM i Kæmpegræskar i Tivoli. Konkurrencen tiltrækker mange gæster, der kommer for at se de imponerende græskar af sorten Atlantic Giant. I 2020 blev både en dansk og en nordisk rekord forbedret, da Jens Peder Skønager fra Ribe stillede op med et græskar på hele 970,4 kg. Om der bliver sat en ny rekord i år, vil tiden vise—vejret har i hvert fald været godt for græskardyrkning. Der vil være deltagere fra hele Danmark.

Fun Facts om Halloween i Tivoli 2024
:
– Tivoli åbner for 19. gang for Halloween
– Det er 17 dage og 13 timer, at gøre klar til Halloween
– 22.100 græskar er placeret rundt omkring i Haven, hvilket er rekord.
– 180 meter lang labyrint.
– 10.000 græsser, stauder, krydderurter, frugtbuske og -træer placeret i haveanlægget.
– 225 m2 tage er blevet beplantet med blomster i efterårsfarver.
– DM i Kæmpegræskar afholdes for 17 gang i år.
– 20 gartnere, arbejdsmænd og tilriggere har arbejdet med gartnerdelen af Halloween i Tivoli.
– DM i Kæmpegræskar afholdes i samarbejde med Husqvarna.

Share