Antallet af ledige er styrtdykket i takt med genåbningen af samfundet. Siden slutningen af februar er der i gennemsnit 435 personer, som har forladt ledighedskøen hver dag. Nu er ledighedstallet nede på samme niveau som før nedlukningen i foråret 2020.
Der er 131.303 tilmeldte ledige på Jobnet.dk den 22. maj – et fald på 173 fra den 8. marts sidste år. Under krisen var der ellers i en periode over 50.000 flere ledige siden nedlukningen i marts måned 2020.
Der er sket et fald i ledigheden på 36.000 personer siden 1. marts til 22. maj – altså omkring 435 færre ledige i gennemsnit hver dag.
Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: “Det er utrolig positivt, at ledigheden er faldet så meget og så hurtigt. På grund af solide hjælpepakker, aktiv finanspolitik og danskernes kamp mod corona, så har krisen ramt dansk økonomi markant mindre end frygtet”.
“Regeringen har valgt at løse krisen på en anden og mere retfærdig måde end ved tidligere kriser. Investeringsvejen har både vist sig at skabe tryghed for den enkelte og for samfundsøkonomien og er samtidig en styrkelse af det grønne og klimaområdet. Områder som rummer en stor del af fremtidens arbejdspladser og vækstpotentiale”.
“Især lønkompensation og fx udbetaling af indefrosne feriemidler har holdt hånden under lønmodtagere, selvstændige og virksomheder, så vi er kommet så godt gennem krisen som muligt. Derfor har virksomhederne også været bedre rustet til at komme i gang igen og få del i de lysere tider”.
“Den positive udvikling i ledighedstallene betyder dog ikke, at vi kan læne os tilbage i stolene, for der er stor forskel på brancher og geografiske områder. Lufttransport og turismeområdet er fortsat ramt, og hovedstadsområdet er særlig hårdt ramt. Det understreger behovet for den netop aftalte sommerpakke. Regeringen kæmper for, at alle, som har mistet sit arbejde, kommer tilbage i job eller uddannelse”.
Tallene er baseret på antallet af tilmeldte ledige på jobnet.dk.
Det bemærkes, at der ikke er taget højde for sæsonudsving i opgørelsen. Sammenlignes med ledighedsniveauet samme måned i 2019, hvorved der delvis korrigeres for sæsonudsving, er ledighedsniveauet fortsat højere end før Corona-krisen.