Ny bog sætter fokus på moderne danske eventyrer

Ny bog sætter fokus på moderne danske eventyrer

De er fotografer, journalister, sygeplejersker, forfattere, foredragsholdere eller antropologer. De er mere eller mindre kendte i den danske offentlighed. Alle har de eventyr i blodet og fælles for de 21 medvirkende, der fortæller deres usædvanlige historier i den nye bog Moderne danske eventyrere er, at de har formået at gøre eventyret til deres levevej.

Moderne danske eventyrere er 21 unikke fortællinger fra mennesker, der lever deres liv i eventyrets tegn. De har oplevet alt fra heksebørn til morterild fra en Poro-djævel til dyk med hvaler. Ja, en af dem har endda været to gange i rummet. Bogens portrætinterviews byder på et væld af vilde beretninger og fotografier fra de medvirkendes mest spændende og nervepirrende eventyr. Det er vidt forskellige fortællinger om, hvordan de hver især er blevet til de eventyrere, de er. Om hvem de var inspireret af, og hvordan de har formået at gøre deres passion og eventyrlyst til deres levevej. Sidst men ikke mindst afsløres det om nogle af disse mange eventyr kommer med en pris?

Historierne er vidt forskellige. En gravid Simi Jan er flygtet fra bomberegn i Gaza. Uri Løvevild Golman er blevet stukket ned, døde og genoplivet i Gabon. Emil Midé Erichsen har besteget en aktiv vulkan. Rane Willerslev er i bar figur blevet angrebet af en hidsig brunbjørn. Nikolaj Kirk har spist sagoorme hos sindenierne i Papua Ny Guinea. Torbjørn C. Gjerum-Pedersen har besøgt samtlige af verdens lande uden at flyve. Mads Nissen har fået den hedengangne hærleder Prigosjin til at aktivere sin troldehær. Anja Ringgren Lovén redder nigerianske børn fra bestialske ceremonier. Jim Latrache-Qvortrup har rejst undercover til Nordkorea som oliemilliardæren Mr. James. Jesper Grønkjær har tryllet smilet frem hos skæve eksistenser i verdens afkroge. Kamma Skaarup er sygeplejerske i verdens brændpunkter. Rasmus Krathhar besøgt piraternes kyst i Somalia. Mikkel Beha Erichsen har på milde vinde opsøgt eventyr i verdens afkroge. Mette Ehlers Mikkelsen er snart den første danske kvinde, der har besøgt alle verdens lande. Jakob Urth bestiger verdens højeste bjerge. Søren Solkær rejser langt for at fotografere det ekstreme. Nicolai Bangsgaard rejser jorden rundt ved egen kraft. Steffen Kretz rapporterer fra verdens brændpunkter. Andreas Mogensen har overnattet i en uge i en hule og i to uger under vand. Henriette Thiim har kørt på motorcykel hele vejen fra Ishavet i Alaska til Ildlandet i Argentina. Jakob Øster har besøgt et hemmeligt satanisk broderskab i Elfenbenskysten. Og så er sidstnævnte også idémanden og forfatteren bag portrætbogen Moderne danske eventyrere, hvor han har interviewet alle de andre om deres alternative måder at leve på.

Bogen er skrevet af Jakob Øster, og udkommer den 22. oktober på forlaget Turbine.

Share