Tre Puccini-operaer på én aften

Tre Puccini-operaer på én aften

Den Reumertbelønnede og anmelderroste iscenesættelse af Puccinis tre enaktere er tilbage på Københavns Operas Store Scene

Puccinis operatrilogi Il trittico består af tre forskellige enakts-operaer, og det er en aften i Operaen, der byder på både drama, tragedie og komedie.

Den første opera, Kappen, er et voldsomt jalousidrama om Giorgetta og havnearbejderen Luigis kærlighedsaffære, der får fatale følger, da hende ægtemand opdager bedraget. Den anden, Søster Angelica, er fortællingen om en ung nonne, der på grusomste vis får tragiske nyheder om det uægte barn, som hun har måttet give afkald på. Den tredje og sidste, Gianni Schicchi, er en munter komedie om en samling griske arvinger, der vil snyde sig til deres afdøde slægtnings penge – men som selv bliver snydt af den snu Gianni Schicchi.

Fortællingerne udfolder sig og åbnes i scenografien og afslører de tre operaers hemmelige universer. Løgn og bedrag, synd og skyld, vold og død strømmer ud af disse Pandoras æsker, indtil de til sidst lukker sig igen med hele rovet fra Gianni Schicchis bedrageri.

Den Reumertbelønnede iscenesættelse er skabt af italienske Damiano Michieletto, og Paolo Fantin har skabt den rå og virkningsfulde scenografi. Det Kongelige Teaters nytiltrådte, franske chefdirigent Marie Jacquot står i spidsen for Det Kongelige Kapel alternerende med dirigenten Dominik Beikirch.

En lang række af Den Kongelige Operas solister kan opleves sammen med de internationale stjernenavne Ariun Ganbaatar, Misha Kiria og Adriana Gonzalez.

Il trittico har repremiere på Operaens Store Scene den 20. oktober.

Giacomo Puccini levede fra 1858 til 1924, og har skrevet nogle af historiens mest berømte operaer.

Share