Børnenes U-landskalender 2024 er klar

Børnenes U-landskalender 2024 er klar

Årets U-landskalender er ude, og i år er det børn i Uganda, der får glæde af det, når danske børn og voksne køber den. Også på skærmen, på biblioteker og i skolen kommer det til at handle om børn og natur i Uganda den næste tid.

Selv om der stadig er to en halv måned til jul, begynder højtiden så småt at banke på fra denne uge i blandt andet dagligvarebutikker, boghandler og legetøjsbutikker over hele Danmark og også i DR’s receptioner i Aarhus og København. Fra fredag – den 4. oktober – er der mulighed for atter at få fat i en regulær juleklassiker, nemlig Børnenes U-landskalender 2024.

Efterhånden er det både mange bedsteforældre, forældre og deres børn, der har åbnet låger i den, da de var mindre. For DR og Udenrigsministeriet-Danida har samarbejdet om Børnenes U-landskalender siden 1962. I de 62 år er der sammenlagt blevet sendt cirka 214 millioner kroner afsted fra danske børn og voksnes kalenderkøb til særlige projekter for børn i over 40 lande i Afrika, Asien og Latinamerika.

“Hvert år arbejder vi med formen på Børnenes U-landskalender, der typisk tager afsæt i den julekalender, som DR viser i december. Derfor tager den i år udgangspunkt i den nyproducerede julekalender ’Tidsrejsen 2’, som DR snart er klar til at fortælle mere om”, forklarer Julie Egemar, der er seniorprojektleder i DR Salg og har ansvaret for den fysiske kalender.

Den består i år af en ’Tidsrejsen’-pop-op-kalender, der kan forvandles til en lille scene, og med følger også ekstra figurer, som børnene kan placere på scenen og lege med. Børnenes U-landskalender 2024 byder også på ekstra aktiviteter med udgangspunkt i Uganda, børn og natur – herunder spillet ’Jagten på regnbuens eliksirer’ og forslag til alt fra at lave sin egen julepynt til at hjælpe fuglene.

Share