Bastian Emil Goldschmidt debuterer som skønlitterær forfatter

Bastian Emil Goldschmidt debuterer som skønlitterær forfatter

Bastian Emil Goldschmidt, kendt som cykelsportskommentator, debuterer som skønlitterær forfatter med Rytteren og den rejsende, der udkommer den 11. oktober.

Bastian Emil hylder ufornuften i sin romandebut, når en klassisk verden af skønhed og brutalitet åbner sig i Rytteren og den rejsende. Under hestevæddeløbet Palio di Siena, som foregår i byens gamle gader, bliver dyder som mod og overvindelse af smerte sat i scene. To unge mænd, en jockey og en model fra Milano, bliver tvunget til at tage afgørende stilling til deres tilværelse.

Siden barndommen på Sardinien har det været Paolos drøm at blive jockey og deltage i det årlige, traditionsrige hestevæddeløb Palio di Siena. Han har trænet og hærdet sig i årevis, hans far har indviet ham i løbets århundredgamle historie, og han har både fysisk og åndeligt sat alt ind på at kvalificere sig til at være med. Det er lykkedes. Og nu er det august, det er tid for årets Palio.

Matteo, en desillusioneret ung mand fra et helt andet miljø, er kommet til Siena for at overvære løbet. Han møder Paolo, undrende og mere og mere fascineret ser han til, både under forberedelserne i dagene forud, og da løbet udvikler sig helt anderledes voldsomt og dramatisk, end nogen kunne have forestillet sig.

Mødet med Paolos mod og styrke før, under og efter væddeløbet danner en hård kontrast til Matteos tilværelse og giver ham meget at tænke på. Måske var der for ham, Matteo, en anden måde at leve livet på.

Om forfatteren
Bastian Emil Goldschmidt (f. 1992) er forfatter og cykelkommentator. Han har skrevet bøgerne Fremad (2021) og Verden af Vilje (2022) om sportens idealer. Han skriver reportager i Politiken og står bag oversættelsen af Curzio Malapartes Coppi og Bartali (2024).

Share