Ny dobbelt single fra københavnske alga

Ny dobbelt single fra københavnske alga

Den anmelderroste københavnskeartpop-duo, alga, tager på drømmendepsykologisk rejse og videre ind i klubbens mørke med Dobbeltsinglen, Go0dnight / Filthy, der er ude nu.

alga er sangskriver Alberte Silberbrandt og producer Gabriel Blachmann. Sammen skaber de elektronisk pop med et tekstunivers, der tager lytteren dybt ind i et landskab af følelser og refleksioner, som præger livet som ung i 20’erne.

“Vores musik er født af ungdommen. Dér hvor man hele tiden befinder sig et sted mellem eufori, lykke og det totale kaos. Det er sådan vi lyder; som alt det, der uundgåeligt opsluger én, mens man bare forsøger at følge med. Uden at glemme også at trække vejret,” fortæller Gabe, mens Birdie fortsætter om de nye sange: “Det er derfor en sang som ‘Go0dnight’ både rummer glæde og dyb melankoli. Den er inspireret af en ven, der lever med psykisk sygdom, og som altid har skjult sine indre kampe bag en vild livsstil. Sangen er skrevet til hende, og handler om den komplekse virkelighed, hun lever i. ‘Filthy’ er inspireret af hævn-thrilleren ‘Promising Young Woman’, som mindede mig om de klubber, jeg gik på som teenager. I teksten genbesøger jeg de oplevelser og steder, som mit nuværende jeg – fuld af vrede og en grænsebevidsthed, jeg ikke turde føle eller besad dengang.”

og Birdies atmosfæriske, men nærværende vokaler. algas medrivende artpop fik fornem omtale i Soundvenue, GAFFA og Bands of Tomorrow, mens sange som ‘Feeling of You’ og ‘Don’t Call’ ramte P3 og P6 BEAT.

‘Go0dnight / Filthy’ udkommer på det independent label- og livsstilsbrand, Flatlist Records, og følges desuden op, når alga spiller deres headliner show på VEGAs Ideal Bar i København, den 17. oktober.

Share