Nye satireprogrammer på DR

Nye satireprogrammer på DR

DR er den kommende tid klar med to nye satireprogrammer på tv samt en satirepodcast. Dertil kommer P3 i december med to nye comedy-serier på DRTV.

Med de to nye satieprogrammer, som udkommer på DRTV og DR2, har DR leget med genreværktøjskassen og krydser i det første quiz med satire, mens det andet har karakter af et debatprogram. Fælles for begge nyskabelser er, at de tager udgangspunkt i, hvordan danskerne taler og tænker om ugens nyheder og andre aktuelle emner.

“Aktuel satire er en vigtig genre med stærke traditioner i DR. Når vi prioriterer den så højt, er det, fordi god satire kan udfordre magthaverne og se på samfundet med kritiske briller. Dermed inkluderer satiren rigtig mange i den demokratiske samtale på en måde, som andre genrer ikke kan”, siger programchef i DR Anne Garlichs, der har ansvaret for ’Gæt på sandheden’, der er det ene af de to nye tv-satireprogrammer.

Programmet er vokset ud af ’Tæt på sandheden’ og laves også af holdet bag, men i et nytænkt quizformat. Vært er skuespiller Rasmus Botoft, kendt fra blandt andet DR-klassikeren ‘Rytteriet’. Med afsæt i ugens nyheder indenfor politik, kultur, udland og sport lader han to hold dyste mod hinanden.

Holdkaptajner er Adnan Al-Adhami og Lise Baastrup, der med nye skarpe gæster hver uge er klar til at revse magthavere, udfordre det etablerede og grine ad det meste – ikke mindst dem selv.

Premiere på lørdag den 14. september på DRTV og DR2.

Den anden nyskabelse er et debatprogram med en satirisk drejning. Detaljerne kan ikke røbes endnu, men det kommer med en kendt og elsket vært, der først afsløres på dagen. Det er torsdag den 19. september på DRTV og DR2. P1-lyttere kan dog allerede nu finde en radioversion som indslag i ‘Kulturen på P1’.

Adnan Al-Adhami, der som nævnt er den ene holdkaptajn i ’Gæt på sandheden’, er også aktuel med sin egen satiriske udgave af en nyhedspodcast med titlen ’Genvej’.

P3 er på vej med to comedy-serier i DRTV med henholdsvis Casper Harding og Peter Werner.

Share