Ny single: Fenja er Mærket af liv

Ny single: Fenja er Mærket af liv

Fredag den 30. august udgiver danske Fenja singlen Mærket af Liv, der markerer endnu et kapitel i Fenjas kunstneriske rejse, hvor hun udforsker livets store spørgsmål gennem musikken.

Sangen følger op på en deltagelse i DR’s KarriereKanonen og airplay på både P3, P4 og P6. 

Mærket af liv udspringer af en personlig hændelse i Fenjas liv, hvor hendes far pludselig blev ramt af en blodprop og på mirakuløs vis overlevede. Det fik Fenja til at stille sig selv spørgsmålet: Hvad efterlader vi, når vi en dag ikke er her mere? 

”Jeg tror min far tænkte meget over netop det spørgsmål. Og med sangen ville jeg gerne fortælle ham, at han har efterladt noget kærligt. Jeg blev samtidig meget bevidst om min egen angst for døden. Frygten for, at mit hjerte en dag stopper, og ingen vil huske, hvem jeg har været,” fortæller Fenja.

Mærket af liv er som et lille brev til verden. En slags papirsflyver, som hun håber lander der, hvor der er brug for den. Da Fenja første gang optrådte med Mærket af liv foran et publikum, var reaktionen overvældende: “Jeg kan huske, at salen blev fuldstændig tavs. Jeg kunne høre og se folk græde, og de kom bagefter hen og spurgte, hvad sangen hed, og hvor de kunne finde den.” 

I dag har den akustiske live-version over 120.000 visninger på sociale medier. Fenja beskriver selv sit musikalske univers som et sted for følsomme, finurlige og vilde væsener, hvor der er plads til både tårer og følelser. Siden hun som 12-årig skrev sin første sang om en isbjørn, der var ved at dø på grund af klimaforandringerne, har Fenja kredset om de store og eksistentielle emner i sine tekster. Hendes debutplade Flugtdyr fra 2021 blev rost af radioværter og anmeldere som “en kraftpræstation af dansksproget lyrik” og sikrede hende AUTOR’s upcoming pris samme år. Dertil røg singlen Lufthuller i rotation på P6 BEAT, hvor den fortsat lever den dag i dag. 

Fenja er en kunstner med rødderne solidt plantet i den Sydvestsjællandske jord, hvor hun stadig bor med sine to små ponyer. Hendes musikalske rejse fortsætter med at inspirere og røre lyttere, og Mærket af liv er endnu et vidnesbyrd om hendes evne til at sætte ord og toner på livets store spørgsmål.

Fenja varmede op for den norske verdensstjerne Aurora i Store Vega i 2022, og blev i 2024 udvalgt til KarriereKanonen med sin sang Brænder for noget, der i den forbindelse fik Airplay på P3 og P4. Kort forinden spillede Fenja sin første headliner hos Women in Office, som hun 14 dage før kunne melde udsolgt.

Share