Samtidskunsten rykker ind i Tivoli

Samtidskunsten rykker ind i Tivoli

Kunstmessen CHART vender tilbage til Tivoli den 29. august og sæsonen ud. Kunstinteresserede Tivoligæster kan altså forvente at blive betaget og fornøjet, når Tivoli endnu en gang bliver fyldt med enestående kunstværker – flere af dem skabt til netop udstillingen i Tivoli.
Chart i Tivoli kan opleves fra den 29. august til den 22. september. Udstillingen er inkluderet i entreprisen til Tivoli.
Årets CHART-udstilling i Tivoli byder på 18 kunstværker, herunder skulpturer og stedsspecifikke installationer af 13 talentfulde kunstnere fra Danmark, Sverige, Tyskland og Finland. Hvert værk er integreret i Tivolis landskab og skaber en ny kontekst for både kunstnerens arbejde og mange af Tivolis mest ikoniske lokationer.

Tivoli-debut til Per Kirkeby

Blandt højdepunkterne i årets udstilling er den store danske kunstner Per Kirkeby, som døde i 2018, men nu får sin har debut som udstiller i Tivoli. Derudover vil værker af kunstnere som Laura Guiseppi, Michael Johansson og Morten Buch bringe smil frem hos de besøgende med deres farverige og humoristiske skulpturer og installationer. For dem, der ønsker at dykke dybere ned i oplevelsen, giver Jacob Dahlgrens legende univers mulighed for selv at træde ind i kunstværket og deltage i en glædesfyldt udforskning af kreativitet.

Interaktiv kunstoplevelse

I år er det blevet gjort nemmere end nogensinde før at engagere sig i den udstillede kunst. Besøgende inviteres til at begive sig ud på en interaktiv rejse ved at følge det digitale udstillingskort. Man skal blot sætte høretelefonerne i og lade kunstnernes stemmer guide sig på en kunstvandring som ingen andre, hvor man kan udforske alt fra overdimensionerede højhælede sko til monumentale hvedestrå og fascinerende stålkonstruktioner. 

Et unikt samarbejde

Årets udstilling er del af CHARTs mission om at gøre samtidskunst mere tilgængelig ved at bringe den ud i det offentlige rum. Ved at placere kunstværker i den historiske forlystelsespark får nye befolkningsgrupper og generationer mulighed for at møde samtidskunsten i en afslappet atmosfære, hvor nysgerrighed, leg og udforskning aktivt opmuntres. 

Kunstnerne som udstiller i Tivoli i år er som følger:
Anselm Reyle (DE); David Nilson (SE); Jacob Dahlgren (SE); Jens Settergren (DK); Julie Falk (DK); Laura Guiseppi (DK); Maria Rubinke (DK); Matti Sumari (FI); Michael Johansson (SE); Morten Buch (DK); Per Kirkeby (DK); Rose Eken (DK); Peter Frie (SE)

Share