Pommes frites laver de bedst i Flandern

Pommes frites laver de bedst i Flandern

Mange tror at pommes frites kommer fra Frankrig. Men i Belgien ved de, at de har opfundet den lækre spise. Eller nærmere betegnet i Flandern. 

I Flandern, den nordlige region af Belgien, er pommes frites en stor del af kulturen. Du kan ikke gå på bar eller i øvrigt til cykelløb uden at møde muligheden for at kunne nyde pommes frites.

I denne uge har der været Copenhagen Cooking i Kødbyen i Danmarks hovedstad. Der kunne man blandt andet opleve Sven De Ville, indehaver af pommes frites-kiosken Frituur Tartaar i Gent, lave lækre fritter på den originale måde.

De Ville tilbragte ti år med at stege pommes frites dybt inde i de flamske Ardenner, hvor kartoflerne, der bruges til at lave denne klassiske flamske snack, trives i lerholdig jord. Mellem kartoffelmarkerne lærte han sit håndværk. Efter et årti kaldte byen, og han flyttede sin butik til Gent.

Kartoflerne han bruger er stadig fra Ardenner. “Smagen er uforlignelig,” forklarede Sven i forbindelse med Copenhagen Cooking. “Det må være noget i jorden. Jeg bruger kun disse kartofler til mine pommes frites. Jeg har købt fra den samme leverandør i 16 år nu. De er distributør for de lokale gårde i regionen.” Ifølge Sven er de bedste kartofler til pommes frites Bintjes. Det er de fordi, da indeholder mindre sukker. De Ville forklarede desuden ved weekendes session i Kødbyen i København vigtigheden i at skære kartoflerne i den rette størrelse samt benytte den optimale varme i din frituresteger.

Der bor 6,8 millioner mennesker i Flandern. Regionen har siden 1993 været en officiel delstat i Belgien ved siden af de fransksprogede Vallonien.

Share