Stor jubilæumsfejring af Olsenbanden

Stor jubilæumsfejring af Olsenbanden

Foto: Rolf Konow – Nordisk Film

I år er det 50 år siden, at Olsenbandens sidste bedrifter fik premiere. Det fejres i stor stil i den kommende tid rundt om i København. Der vil være tyske fans der genskaber en scene fra filmen, der samles ind til en statue af banden og det hele kulminerer med en særlig visning af filmen i det nedlagte Vridsløselille fængsel, hvor Egon brugte mange af sine dage.

Aktionen starter torsdag den 29. august, hvor en en gammel HT-bus fyldes med en flok tyske hundehoveder, hængerøve og elendige socialdemokrater og sætter kurs mod København. Her vil de genskabe den ikoniske scene fra Olsenbandens sidste bedrifter, hvor Børge får åbnet Knippelsbro. Præcis kl. 13:30 vil bussen ankomme til Knippelsbro, som herefter vil blive kortvarigt åbnet, mens Jes Holtsø, der spillede Børge i Olsenbanden-filmene, endnu engang vil sejle under broen i en timet og tilrettelagt aktion.

Den 7. september vil op mod 1.000 Olsenbanden-fans samles bag den ikoniske grønne port i det nedlagte Vridsløselille fængsel, for at se Olsenbandens sidste bedrifter på det store lærred. Det vil blive en helhedsoplevelse, hvor figurerne fra filmen vil blive vakt til live af frivillige skuespillere, og der vil også være en lille hyldest til Børsen, som spiller en særlig rolle i netop denne film.

På dagen for visningen vil Olsen Banden Statueforeningen også fortsætte deres indsamling til en statue af banden, som skal stå på Tingstedet i Valby. Foreningen har allerede samlet 1,5 millioner af de i alt 2 millioner der er brug for, så årets 50-års fejringen, kan ende med en helt særlig gave til de tre elskede småforbrydere.

Bag visningen i det nedlagte fængsel står Moving PictureHaus og Porten Vridsløse. Arrangementet er støttet af Albertslund Kommune. 
Moving PictureHaus er en frivillig forening startet af fire tidligere CPHPIX-medarbejdere, med det formål at vise film ”on location” og skabe anderledes filmoplevelser.
Porten er Albertslunds nye kulturelle samlingspunkt, hvor små og store oplevelser skabes af kunstnere, iværksættere og ildsjæle med noget på hjerte.

Olsenbandens sidste bedrifter er den sjette film i serien, og det er en af de film hvor banden kommer vidt omkring. Filmen starter på Mallorca, men slår vejen forbi København, inden Egon også kommer til både Zürich og Hamborg. Det er også her vi møder tre fulde nordmænd, der spilles af hovedrollerne fra de norske Olsenbanden-film.

Olsenbandens sidste bedrifter vises lørdag d. 7. september kl. 19.30. Billetter til arrangementet koster 85 kr. og kan købes på Portens hjemmeside.

Share