Ny dokumentarserie vil afsløre manglerne i sundhedssystemet for alvorligt syge børn

Ny dokumentarserie vil afsløre manglerne i sundhedssystemet for alvorligt syge børn

Anne-Grethe Bjarup Riis’ personlige optagelser af sin søns kræftforløb bliver et værktøj for sundhedsfaglige, forskning, uddannelse og sundhedspolitik.

Til Gilbert fra mor – Et råb om hjælp er en udvidet version af Bjarup Riis’ DR-Dokumentar fra 2021, hvor der nu frigives endnu flere private optagelser. Serien er i fire dele og viser et tydeligt billede af de udfordringer og det omsorgssvigt alvorligt syge børn og deres familier står overfor.

Den nye dokumentarserie stilles frit til rådighed for alle, der aktivt kan gøre en forskel for alvorligt syge børn og deres familier.

Anne-Grethe Bjarup Riis begyndte at filme sin dengang 8-årige søn Gilbert, da han fik stillet diagnosen leukæmi og skulle i kemobehandling i 2,5 år. Ingen i Danmark har tidligere fulgt et kræftramt barn på så tæt hold og over så lang en periode.

I den ærlige dokumentarserie følger vi Gilbert og hans families kamp for at holde fast i håbet om overlevelse under den livstruende behandling. Serien dokumenterer det krævende liv med kræft, både på hospitalsstuen og i hjemmet og skolen. De rå optagelser fortæller at Gilbert overlever, men viser også et svagt omsorgsapparat i de institutioner, der skal støtte familien, hvis mentale overlevelse derfor bliver voldsomt udfordret.

Dokumentarserien kan ses online: tilgilbertframor.dk

Share